Så, for første gang på turen vår, så var vi tilbake på
kjente trakter, vårt kjære Thailand stod for tur. Både litt
merkelig og godt egentlig, avslappende å vite hvordan sfæren og
ting fungerer.
Vi kom først til Koh Phi Phi, og det første som skjedde var frigjøring- og bursdagsfeiring! Mi fantastiske kone hadde stått på badet en time for å forberede overraskelsen, og med bursdagssang på youtube, og egenkomponert hoppogsprett fra henne, pælmet hun 30!!!!! (en liten fornærmelse kanskje... =) ballonger oppi senga til min store fornøyelse og vaskadama sin dertil store fortvilelse! 29-årsfeiring 8. mai 2014 Deretter ble det høytidlig gaveoverrekking, alltid en suksess! Kirsti fikk en liten vennskaplig reprimande da jeg sjekket starttidspunktet for feiringa, da hun fortsatt levde i Malaysia-tid, mens jeg hadde flyttet meg en time hjemover... Alt ble veldig fort tilgitt! =)
Det ble luksusfrokost med kyllingbaguett og sjokolademilkshake på vår faste lokale vannhull, før avslappende timer i bassenget. Temperaturen eksluderte alle andre muligheter, men vi koste oss stort. Så overrasket jammen jenta med bursdagskake og flere gaver, og da var alt fullkomment! Alle ingredienser for en storslagen bursdagsfeiring var da oppfylt; ballonger, kake og koslig selskap! Tusen takk til verdens flotteste kone, reisepartner og min beste venn for en kjempefin bursdag!
Kvelden ble avsluttet på den svenske restauranten «Unni`s», der det ble inntak av svenske kjøttbullar, potetstappe, brun saus og hjemmelaget TYTTEBÆRSYLTETØY!!!! Med lingorna i munnen og øynene lukket, drømte vi oss til Krabbholmen i Skjevlingvågen der vi plukker en liter tyttebær per kvadratmeter (men det gjelder å være først ute, tante Hedvig) =) Trudde ikke vi savnet tyttebærsyltetøy, men så feil kan man ta! Middagen var storslagen og dertil litt kostbar, men verdt hver ei krone. Med en enkelt tekstmelding så får man nå forbrukslån fra GE Moneybank med en stivnakkehårreisende effektiv rente på 21,7 %, verre er det ikke! =) Alt ordner seg sikkert når vi kommer hjem, svigerfar er tross alt en vellbeholden mann! =)
Vårt opphold på Phi Phi fortsatte med dykking, og nå var vi tilbake på de samme stedene vi tok dykkerlappen for nesten 5 år siden (Dykking på Koh Bida Nok). Det var nok ikke så bra som vi husket det, men det er noe magisk med de første åndedragene under vatn og opplevelsen av det vidunderlig livet under havoverflaten, så man kan fort bli litt sentimental og dykkingen glorifisert fra den gangen vi var glade amatører. Matpausen ble tilbrakt i bukta utenfor stedet hvor de gjorde innspillingen til filmen «The Beach». Utrolig hvordan Hollywood har klart å ødelegge en slik vakker naturperle, Leonardo Di Caprio skulle ha vært kjølhalt!!! Ei turistfelle vi gladelig holdt oss unna... Vi hadde ei norsk divemaster for første gang, Kjersti fra Bergen, og selv om det er vanskelig å skjønne disse bergenserne både over og under vatn, så var det veldig koslig. Høydepunktet mitt på dykkingen var da Kirsti fikk besøk av en av verdens giftigste havslanger inne i ei trang grotte, vet fortsatt ikke hvem som ble mest redd, men begge forsvant ut av grotta i et forrykende tempo! =) Bursdagsgavene fortsatte å tikke inn på konto (kontonr kan oppgis for etternølere), og gaven fra mi kjære svigerinne m/fam fra Vevang ble meget vellykket brukt til å sende kona på kokkekurs! =) Det var en usedvanlig trivelig og munter chèf som stod for opplæringen, og vi kokkelerte med mot i brystet og stor inspirasjon på det samme kjøkkenet som de ansatte jobbet, og hadde skuelystne tilskuere både fra gjester og personalet! En veldig, veldig, artig opplevelse, og nå skal vi servere både Tom Yai Kai (eller noe lignende) og red curry når vi omsider kommer hjem til et eget, sterkt savnet, kjøkken!
Etter noen herlige dager på Phi Phi seilte vi videre til Koh
Lanta der vi hadde veldig gode minner fra forrige tur. Det viste seg
å bli en liten skuffelse, da det fort viste seg at vi hadde gjort
alt som gjøres kan ved forrige opphold. Vi cruiset rundt øya på
scooter og koste oss på stranda, men mest ble det avslapning i
bassenget, og inspirerende husbygging i Australia på «The Block».
Kirsti har gått kraftig lei på ris, ihvertfall til frokost, så hun
dro til med innkjøp av sjokopuffs og melk, godt med litt kjærkomment
kalsiumtilskudd og variasjon i hverdagen. Vi besøkte Blue Planet
Divers hvor vi fullførte Open Water-kurset den 25. oktober 2009,
ingen av våre instruktører var dessverre lenger ansatt, men vi
kjøpte noen nostalgiske suvenirer og mimret tilbake til svunnen tid
og gode minner! Det er litt rart egentlig, men oppholdet på Phi Phi
og Koh Lanta ble stikk motsatt av hva vi trodde. Sist vi var på Phi
Phi bodde vi på et rævva-hostel i red-light district, der vi måtte
sitte med føttene oppover veggen på do, og massasje-damene skreik
etter oss med gode og litt mindre gode tilbud, men nå koste vi oss
gluggihjel på Phi Phi, mens Koh Lanta, som var vår
forhåndsfavoritt, ikke strakk til. Mye handler nok om forventninger,
og ikke minst kvalitet på overnattingslokale. Kall meg gjerne
overfladisk og materalistisk, men det betyr faktisk en god del på en
slik tur at man trives der man bor, og at det er sånn noenlunde
rent! Gekkoer og hybelkaniner er helt greit, førstnevnte er faktisk
noen koslige skapninger, kakkerlakker er et klart og tydelig nei-nei!
Vi kom først til Koh Phi Phi, og det første som skjedde var frigjøring- og bursdagsfeiring! Mi fantastiske kone hadde stått på badet en time for å forberede overraskelsen, og med bursdagssang på youtube, og egenkomponert hoppogsprett fra henne, pælmet hun 30!!!!! (en liten fornærmelse kanskje... =) ballonger oppi senga til min store fornøyelse og vaskadama sin dertil store fortvilelse! 29-årsfeiring 8. mai 2014 Deretter ble det høytidlig gaveoverrekking, alltid en suksess! Kirsti fikk en liten vennskaplig reprimande da jeg sjekket starttidspunktet for feiringa, da hun fortsatt levde i Malaysia-tid, mens jeg hadde flyttet meg en time hjemover... Alt ble veldig fort tilgitt! =)
Det ble luksusfrokost med kyllingbaguett og sjokolademilkshake på vår faste lokale vannhull, før avslappende timer i bassenget. Temperaturen eksluderte alle andre muligheter, men vi koste oss stort. Så overrasket jammen jenta med bursdagskake og flere gaver, og da var alt fullkomment! Alle ingredienser for en storslagen bursdagsfeiring var da oppfylt; ballonger, kake og koslig selskap! Tusen takk til verdens flotteste kone, reisepartner og min beste venn for en kjempefin bursdag!
Kvelden ble avsluttet på den svenske restauranten «Unni`s», der det ble inntak av svenske kjøttbullar, potetstappe, brun saus og hjemmelaget TYTTEBÆRSYLTETØY!!!! Med lingorna i munnen og øynene lukket, drømte vi oss til Krabbholmen i Skjevlingvågen der vi plukker en liter tyttebær per kvadratmeter (men det gjelder å være først ute, tante Hedvig) =) Trudde ikke vi savnet tyttebærsyltetøy, men så feil kan man ta! Middagen var storslagen og dertil litt kostbar, men verdt hver ei krone. Med en enkelt tekstmelding så får man nå forbrukslån fra GE Moneybank med en stivnakkehårreisende effektiv rente på 21,7 %, verre er det ikke! =) Alt ordner seg sikkert når vi kommer hjem, svigerfar er tross alt en vellbeholden mann! =)
Vårt opphold på Phi Phi fortsatte med dykking, og nå var vi tilbake på de samme stedene vi tok dykkerlappen for nesten 5 år siden (Dykking på Koh Bida Nok). Det var nok ikke så bra som vi husket det, men det er noe magisk med de første åndedragene under vatn og opplevelsen av det vidunderlig livet under havoverflaten, så man kan fort bli litt sentimental og dykkingen glorifisert fra den gangen vi var glade amatører. Matpausen ble tilbrakt i bukta utenfor stedet hvor de gjorde innspillingen til filmen «The Beach». Utrolig hvordan Hollywood har klart å ødelegge en slik vakker naturperle, Leonardo Di Caprio skulle ha vært kjølhalt!!! Ei turistfelle vi gladelig holdt oss unna... Vi hadde ei norsk divemaster for første gang, Kjersti fra Bergen, og selv om det er vanskelig å skjønne disse bergenserne både over og under vatn, så var det veldig koslig. Høydepunktet mitt på dykkingen var da Kirsti fikk besøk av en av verdens giftigste havslanger inne i ei trang grotte, vet fortsatt ikke hvem som ble mest redd, men begge forsvant ut av grotta i et forrykende tempo! =) Bursdagsgavene fortsatte å tikke inn på konto (kontonr kan oppgis for etternølere), og gaven fra mi kjære svigerinne m/fam fra Vevang ble meget vellykket brukt til å sende kona på kokkekurs! =) Det var en usedvanlig trivelig og munter chèf som stod for opplæringen, og vi kokkelerte med mot i brystet og stor inspirasjon på det samme kjøkkenet som de ansatte jobbet, og hadde skuelystne tilskuere både fra gjester og personalet! En veldig, veldig, artig opplevelse, og nå skal vi servere både Tom Yai Kai (eller noe lignende) og red curry når vi omsider kommer hjem til et eget, sterkt savnet, kjøkken!
6 kommentarer:
det var bra du fikk en god fødselsdag feriring,glad i dokk,gleder m te å hent dokk på Årø.hilsen mamma på Vesterberg
Gledar meg ti å få middag av dykken når de kjæm heim.
Eg bli heilt avslappa av å lese på bloggen dykkes. Det æ kji sø værst å nyte sol og latskap!
Gratulerer med dagen!
Hilsen en totalt fremmed person i Gudbrandsdalen som har fulgt bloggen en god stund med stor fornøyelse :)
E e storimponert over kaka, Kirsti!!! Og Sigurd e skikkelig imponert over mengden godteri du fikk, Tormod!! Kanskje litt ok for dåkk å værra på æn plass dåkk har vårre før ja, ei stund sia sist no… Kos dåkk viar :-)
Varmer å se bildene og lese, dere er heldige med hverandre..og alt det andre. her fyres i ovn, så 26grader er det her også, på kjøkkenet. beste ønsker for turen videre.Mamma Smenes
Tusen takk! Artig med en blogg-følger fra Gudbrandsdalen! =)
Legg inn en kommentar