mandag 20. januar 2014

Cape Town - hvor det var altfor mye å gjøre på altfor kort tid!

Så var vi kommet til siste stoppested i Sør-Afrika, nemlig den verdenskjente Cape Town. Og gjett om vi har trivdes her! Det er en kjempefin by, omgitt av hav og fjell, akkurat slik vi nordmenn liker det. Vi har bare hatt tre dager her, noe som selvfølgelig var altfor lite... Vi hadde en liste så langt som et godt (ikke vondt!) år, med ting vi skulle rekke over på de tre dagene, og vi hadde egentlig ikke nubbsjangs til å klare å holde den timeplana vi satt opp... Men det gikk nesten, og dere får ihvertfall høre om de fleste tingene vi rakk!


Vi begynte med den obligatoriske turen til Kapp det gode håp – det måtte jo sees. Jeg har hele tiden trodd at det var det sørligste punktet i Sør-Afrika, men neida, det er det visst ikke! Så hvorfor drar alle folka dit da? Godt spørsmål, vi har ikke svar på det, men vi dro dit likevel.. Det var en fin kjøretur langs kysten ned dit, og vi koste oss med fin natur mens vi tuslet rundt på Cape Point. DA vi hadde sett fra oss der (og hatt en foto-shoot med Gnisten, vi må jo snart ta farvel..) dro vi til neste ting på lista vår, nemlig til Boulders Beach for å se på pingviner. Vi da vi kom dit fant vi ut av vi ikke gadd å betale inngangspenger for å se på flere pingviner, vi så jo drøssevis i Argentina. Men vi fikk sett et par likevel, og kjørte fornøyd videre etter å ha kjøpt oss en is. (Is-kjøpet stod ikke på lista, men slike ting kommer helt av seg selv!)



Senere samme dag ble det en tur til lillebroren til Table Mountain, nemlig Lion`s head. Der skulle vi gå for å se solnedgangen, og selv om vi forventet at andre også hadde samme plan, ante vi ikke at SÅ mange andre hadde sett for seg den samme avslutningen på dagen.. Rundt 150 mennesker var det på toppen av fjellet! Men vi hadde en fin gåtur opp, og fant oss en fin plass å se på solnedgangen og spise medbrakt muffins. Livet er herlig!!




Da vi kom oss ned lagde vi en sen middag – klokka ble vel 11 før den ble fortært. Men flere punkt på lista var krysset av, og vi var svært fornøyde med en fantastisk fin dag!

Dagen etter ventet det en fjelltur til Table Mountain. Som stolte nordmenn fnyste vi bare av feige utlendinger som tok kabel-vogna opp. Vi skulle gå!! Om lydene vi lagde på tur opp lignet på fnys, det er jeg ikke sikker på, men puste-pumpa fikk ihvertfall øvd seg på nettopp det – å puste! Det var en veldig fin fjelltur, men jammen var vi glad for å komme opp. Turen var bare på 1 time og 40 minutter, men med utrente bein og over 600 høydemeter rett opp fikk vi noe p bryne oss på. Det var heldigvis andre som var mer overrasket over hvor tungt det var, og vi som hadde med store mengder vann, delte ut i øst og vest til de som hadde tatt med seg en skarve halvliter.. Et par afrikanere ble så glad at de lovde å legge inn et godt ord for oss til Jesus hvis de kom seg på toppen, hehe! =) Vi takker for det!
 
  
Vel oppe møtte en fantastisk fin utsikt oss. Vi var veldig heldige med været, for veldig ofte er Table Mountain innhyllet i tåke som velter nedover fjellsiden, men vi kom opp til strålende sol og blå himmel, og utsikten strakte seg langt uti horisonten. Fantastisk! Vi tok selvfølgelig bilder i øst og vest, spiste nista vår og løp (ja, løp!) ned igjen. (Mange tar kabel-vogna ned igjen etter å ha gått opp, men vi er sååå tøffe!! :D ) Taktikken vår var å være løs og ledig i føttene så vi ikke skulle bli så skjelvne. Det funket ganske bra, men parkeringsvakta som ventet ved veien på bunnen av stien lo godt av Tormod når han offet, huffet og uffet seg, rød i fjeset og føtter som nesten gikk i kryss da vi kom frem. Men vi var veldig fornøyd med fjellturen, og var enda mer fornøyd da vi kunne ta en dupp i svømmebassengen på hostellet da vi kom frem dit... =)


Men dagen stoppet selvfølgelig ikke der, nei slik latskap har vi ikke tid til i denne byen! Etter en rask middag skulle vi selvfølgelig på fotballkamp! Nigeria mot Bafana Bafana (Sør-Afrika). Tormod gledet seg som en unge, og var svært så stresset da vi kjørte mot stadion. Vi måtte ikke komme for sent! Som kartleser beholdt jeg så klart roen, selv om Tormod hysjet på meg da jeg hensynsfullt og enkelt forsøkte å si at han måtte skifte fil. Neste gang han skal på fotballkamp får han jammen dra selv... :D Vi kom heldigvis frem i tide, og begge to koste oss på fotballkamp. Stemninga var god, og selv om Bafana Bafana tapte, er Tormod den stolte innehaver av tittelen «publikum på Afrikamesterskap»! Vi var selvfølgelig parkert inne da vi fant bilen vår igjen, men hvem kan bry seg om det når dagen har vært en sånn storsuksess!? Livet er fortsatt herlig!!



Dagen etter ble det heller noe hvile på lauvbæra! Vi hadde meldt oss på en tur til et Township i Cape Town, og dro til en bydel som het Langa. Vi var innom en førskole, hvor barna danset og sang med en rytme som kun kan være afrikansk, og vi fikk lære masse om hvordan det er i et slikt Township, hvordan menneskene der ble jaget ut av Cape Town under apartheid, og hvordan det er der i dag. Veldig lærerikt.


Deretter ble det levering av våre kjære, trofaste Gnisten, før vi ruslet litt rundt i Cape Town, og gjorde oss klar til avreise til NAMIBIA i morgen! En 18 timers lang busstur venter oss, fra Cape Town til Windhoek, og vi gleder oss stort til å se hva Namibia har å by på!!!


TAKK FOR OSS, SØR-AFRIKA! Vi kommer igjen!! 




















3 kommentarer:

Valborg sa...

Kjempefine bilda :-) Tormod, no har du blitt litt vill på håret!!!

Anonym sa...

Sør-Afrika ...vi kommer igjen,,,leste jeg dette.? har dere tenkt på en storfamilietur????Guidet av BAstian?? jeg melder meg på.Hilsen mamma

Silje sa...

Du må kløppe d Tormod ;) kjenne d jo snart ikkje igjen. E sett på nattevakt no, å e aldeles ikkje misunnelig.. eller.. vi kan jo bytta litt? :)